Raikkonen: “Nieuwe banden niet goed voor Lotus”

Kimi Raikkonen denkt dat de nieuwe banden van Pirelli de prestaties van Lotus negatief beïnvloeden. Dat is toch de conclusie die de Fin maakt na de kwalificatie voor de GP van Hongarije.
image
Raikkonen kwalificeerde zich vanmiddag als zesde en dat na een raceweekend dat tot nu toe moeizaam is verlopen. Raikkonen zoekt de oorzaak daarvoor bij de nieuwe banden van Pirelli.

“Ik denk dat het een combinatie is van de nieuwe banden. De voorste banden, ze zijn iets meer zoals vorig jaar en niet zo sterk als de laatste banden waarmee we reden, wat niet ideaal is voor mij,” zei een enigszins teleurgestelde Kimi Raikkonen na afloop van de kwalificatie. “We proberen eraan te werken. Tijdens de kwalificatie was het niet al te slecht. We hadden misschien met iets meer voorvleugel moeten rijden, dan hadden we misschien iets meer naar voor gestaan.”

“Ik ben momenteel echter veel meer tevreden dan eerder dit weekend. Het is geen ramp, maar niet waarop we hadden gehoopt.”

Raikkonen en Grosjean maakten tijdens de vorige race in Duitsland lange tijd aanspraak op de overwinning. Uiteindelijk finishten ze als tweede en derde, vlak achter Vettel. Grosjean kwalificeerde zich vandaag als derde en zal ongetwijfeld iets minder reden tot klagen hebben gehad dan de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print