Webber: “Dit is beschamend”

Mark Webber ondervond tijdens de kwalificatie problemen met zijn wagen. KERS functioneerde niet en ook het schakelen verliep niet zo vlot als het hoorde te zijn. Webber steekt zijn commentaar alvast niet onder stoelen of banken.
En dat moet Webber ook niet doen want de Australiër liet eerder reeds weten dat hij eind dit seizoen Red Bull en de Formule 1 verlaat. De Australiër moet dan ook niet meer superstrikt in het keurslijf van Red Bull lopen. Er kan al eens een scherpe opmerking vanaf.

“KERS, versnellingsbak, noem maar op … Als je met je wagen zo ver van het echte potentieel rijdt dan is dat extreem frustrerend,” zei een erg teleurgestelde Webber na afloop van de kwalificatie.

Webber kreeg in Q1 reeds problemen maar hij slaagde er alsnog in om Q3 te halen, maar daarin besloot Red Bull om de Australiër geen snelle ronde te laten rijden.

“Het is stom, het is beschamend en het gebeurt op een circuit dat een slechte gridpositie serieus afstraft,” aldus Webber. “We zouden voor de eerste startrij moeten strijden en we bevinden ons op amper de tiende plaats. Echt een serieuze tegenvaller.”

“Echt ongelofelijk … Al die inspanningen die je doet en twee weekends op rij gebeurt dan zoiets,” besluit Webber.
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”webber_hongarije_kl.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}