Vettel gelooft in de overwinning: “Morgen is alles mogelijk”

38 duizendsten van een seconde, dat was het verschil tussen de tweede plaats op de grid die Vettel nu heeft en de polepositie waar de Duitser net naast greep. Toch is Vettel enthousiast voor de race van morgen.
image
“Het scheelde niet veel,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie. “Lewis heeft overduidelijk erg goed gepresteerd.Hij heeft een erg sterke ronde gereden. Ik was tevreden over mijn beide snelle ronden. Tijdens mijn tweede snelle ronde heb ik in de middelste sector misschien wat tijd verloren, in die sector zijn er heel wat bochten. Misschien was ik daar niet agressief genoeg.”

Vettel zelf is echter optimistisch voor de race van morgen. Dat is ook te begrijpen want van op de tweede startplaats op de grid is veel mogelijk.

“De tweede plaats is een goede startplaats voor morgen en ze geeft ons ook heel wat mogelijkheden,” blikt Vettel vooruit naar morgen. “Ik denk dat we voor de race van morgen over een goede wagen en een goede racesnelheid beschikken.”

Vettel kan morgen opnieuw een goede zaak doen voor het kampioenscap. Zijn grootste concurrenten starten achter hem, al waren de verschillen in Q3 eerder miniem.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner