Romain Grosjean: “Sommige rijders zijn te agressief in de eerste ronde”

Haas F1-piloot Romain Grosjean zijn Russische GP zat er in de vierde bocht van de eerste ronde al op. Dat leidde tot heel wat frustraties bij de Fransman.


Met drie wagens tegelijkertijd dezelfde bocht nemen, dat loopt zelden goed af. Dat mocht Romain Grosjean tijdens de eerste ronde van de GP van Rusland ondervinden. Grosjean, Giovinazzi en Ricciardo gingen er voluit voor in de vierde bocht.

“Ik denk dat het zeer vermijdbaar was,” vertelt Grosjean tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik liet meer dan voldoende ruimte aan de rechterkant. Met drie wagens in die bocht, zoiets lukt nooit.”

“Wie zijn fout het was? Ik laat jullie daarover oordelen.”

Grosjean vindt het vooral bijzonder jammer omdat al de inspanningen van een gans raceweekend al na enkele bochten verloren gingen.

“Je werkt tijdens het weekend enorm hard om je wagen goed te krijgen en vervolgens wordt je er tijdens een race van 53 ronden uit gereden in de vierde bocht, dan ben je niet blij.”

De aanrijding waarbij drie wagens betrokken geraakten werd door de stewards geklasseerd als een race-incident.

“Een race-incident, waarom niet? Het was de eerste ronde van de race. Maar ik heb wel het gevoel dat er de voorbije races tijdens de eerste ronde over het algemeen erg agressief werd gereden.”

“Misschien moeten we allemaal iets meer gentleman zijn tijdens de eerste ronde en even stilstaan bij het feit dat er na de eerste ronde nog een lange race volgt.”

“Ik wijs niemand met de vinger. Ik denk gewoon dat het allemaal vermijdbaar is en dat sommigen te agressief zijn.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022