Ross Brawn: “Rijdersduo Vettel-Leclerc is potentieel explosief”

De sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, denkt dat de escalerende rivaliteit tussen het Ferrari duo Vettel en Leclerc wel eens een potentieel explosief karakter zou kunnen krijgen.


Race na race lijkt de relatie tussen Leclerc en Vettel slechter en slechter te worden, het lijkt wel dat het enkel een kwestie van tijd is voor de boel zal ontploffen. Langs de ene kant heb je de rijzende ster die Charles Leclerc heet en langs de andere kant heb je een viervoudige wereldkampioen die onder enorme druk staat.

Afgelopen weekend was het weer hommeles in Sotsji omdat Sebastian Vettel teamorders om Leclerc voorbij te laten publiekelijk aan zijn laars lapte. Na de races in Italië en Singapore is dit al de derde keer in een maand tijd dat de teamgenoten elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

In een terugblik op de GP van Rusland laat Ross Brawn optekenen dat Ferrari-teambaas Mattia Binotto de moeilijke taak wacht om deze situatie te ontmijnen.

“Aan de ene kant hebben ze een viervoudig wereldkampioen die nog steeds een van de beste coureurs op de grid is, ondanks een paar fouten te veel in de afgelopen twee seizoenen,” zei de voormalige technisch directeur en strateeg van Ferrari.

“En aan de andere kant hebben ze met Charles Leclerc een ongelooflijk talent want je pakt geen zes poles, waaronder vier op een rij, en wint twee races op legendarische circuits zoals Spa en Monza als je geen rijzende ster bent.”

“Het is een potentieel explosieve combinatie en die moet zorgvuldig worden aangepakt.”

“Mattia is zich er natuurlijk goed van bewust hoe dit soort dynamiek kan werken omdat hij het als jonge ingenieur al eerder heeft ervaren.”

“Maar nu valt hem de eer en de plicht te beurt om ervoor te zorgen dat het mechanisme dat de drijvende kracht is achter wat een gezonde rivaliteit kan zijn, soepel verloopt”.

Ondanks het feit dat er bij Ferrari veel energie kruipt in de interne machtsstrijd tussen Vettel en Leclerc is de Scuderia na de zomerstop terug onder de mensen. Het is bijna een verademing om een echte uitdager te zien voor het doorgaans dominante Mercedes.

“Na vijf en een half jaar dominante jaren staat Mercedes eindelijk tegenover een tegenstander die hun suprematie echt kan uitdagen”, aldus Brawn.

“De aanpassing hieraan is niet eenvoudig geweest, maar Toto Wolff’s team heeft zeer goed gereageerd.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022