Romain Grosjean: “Test met Mercedes F1-bolide staat nog steeds gepland”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lange tijd was het stil rond de test van Romain Grosjean in een Mercedes F1-bolide maar de voormalig Haas F1-piloot laat weten dat het de bedoeling is dat de test dit jaar alsnog plaatsvindt.

Na zijn verschrikkelijke crash waarin Romain Grosjean aan de dood ontsnapte kwam Grosjean zijn F1-carrière twee races vroeger dan gepland tot een einde. Het was geen mooie manier om afscheid te nemen van de Formule 1 en daarom bood Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff aan om Grosjean te laten testen in de Mercedes F1-bolide.

Naast de test stond ook een F1-demo tijdens de GP van Frankrijk gepland maar omwille van de pandemie met het coronavirus kon deze demo niet doorgaan. Ook de F1-test leek een stille dood te sterven maar Grosjean laat nu weten dat de test in de Mercedes F1-bolide nog steeds op de planning staat.

“Na Abu Dhabi stuurde ik een bericht naar Toto,” vertelt Grosjean tijdens een persconferentie van de IndyCar op maandag.

“Hij antwoordde met ‘Bedankt’, en zijn laatste zin was ‘We moeten je dit jaar in die wagen krijgen’.”

“Het staat dan ook nog steeds gepland. Er waren enkele dingen die het vorig jaar niet eenvoudig maakten. Dit jaar kan ik niet naar de Franse GP omdat ik dan zelf aan het racen ben in Iowa. Maar bij Mercedes willen ze het echt voor elkaar krijgen.”

“Als het gebeurt zal het erg leuk zijn, maar mijn belangrijkste focus ligt op het winnen van races met Andretti.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print