Romain Grosjean was verbaasd na bezoek aan Mercedes: “Ze hebben me alles getoond en uitgelegd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voormalig Haas F1-piloot Romain Grosjean ging onlangs op bezoek bij het Mercedes F1-team om een stoeltje te passen voor zijn test in de Mercedes F1-bolide. Grosjean was daarbij aangenaam verrast door de ‘openheid’ van Mercedes alsook door hun oog voor detail.

Na zijn verschrikkelijke crash tijdens de GP van Bahrein zat de F1-carrière van Grosjean er meteen op. Grosjean kon geen mooi afscheid nemen van de sport en Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff bood hem aan om een dag te testen in een Mercedes F1-bolide. Op die manier kon Grosjean toch nog op een mooie manier afscheid nemen van de sport.

“Ik zal een dag in de wagen rijden die de GP van Frankrijk in 2019 won,” aldus Grosjean tegenover de Franse tv-zender ‘Canal Plus’. “Dit is een geweldige kans voor mij om te ontdekken hoe een goede F1-bolide echt hoort te zijn.”

Tijdens zijn bezoek enkele weken terug aan de Mercedes-fabriek in Brackley was Grosjean danig onder de indruk van zowel de faciliteiten alsook de aanpak en openheid van Mercedes.

“In de fabriek in Brackley is alles van het allerhoogste niveau, je voelt de sfeer en cultuur die er binnen het team heerst,” aldus Grosjean. “Ik ben onder de indruk van hun precisie en aandacht voor details.”

“Ik kreeg de kans om in hun simulator te rijden en besef nu hoe geavanceerd ze zijn. Ze hebben iedere deur voor mij geopend en mij van ieder knopje op het stuur uitgelegd waarvoor het diende. Ik was enorm blij en verrast door hoe ze alles benaderden.”

“Ik was echt verbaasd door hoe open ze over alles waren. Ze hebben me alles verteld. Ze zegden tegen mij dat ze alles gingen proberen, net zoals het tijdens een raceweekend zou zijn.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021