Nico Rosberg: “Crash van Mick Schumacher in Monaco was de crash te veel”

Haas F1 team
Haas F1 team

Mick Schumacher crashte tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Monaco en kon door de ernstige beschadigingen aan zijn F1-bolide niet deelnemen aan de kwalificatie. Nico Rosberg meent dat het de crash te veel was voor Schumacher want het was al zijn tweede ernstige crash op enkele weken tijd.

“Een crash is oké, maar twee is gewoonweg te veel,” aldus Rosberg tegenover ‘Sky Deutschland’. “Ook al verloopt zijn seizoen zo goed als het kan, dit is een enorme tegenvaller voor hem. De andere rookies waren beter in Monaco.”

Schumacher was tot dusver dit seizoen steeds een heel stuk beter dan teamgenoot Nikita Mazepin en Monaco vormde daar dus een uitzondering op. Grote vraag is of dit gevolgen zal hebben voor het vertrouwen van Schumacher want na zijn crash tijdens de race in Imola was de crash in Monaco al de tweede grote schade die Schumacher bij het Haas F1 team veroorzaakte.

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner werd de schade van Mick Schumacher zijn crash in Monaco op een bedrag tussen de 300 000 en 500 000 dollar geraamd.

“Zo duur zijn de F1-bolides tegenwoordig,” aldus Steiner. “Het is zoals ik altijd al heb gezegd, een voorvleugel kost tegenwoordig al zo’n 150 000 dollar.”

“Het is altijd teleurstellend wanneer zoiets gebeurt omdat de kwalificatie in Monaco bijzonder belangrijk is en je racet er maar één keer per jaar.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022