Ron Dennis blikt terug op spionageschandaal en zijn carrière

Voormalig teambaas van McLaren Ron Dennis verklaarde onlangs dat het spionageschandaal van 2007 erg werd opgeblazen binnen de F1. Dennis bleef destijds vooral aan zijn verantwoordelijkheden denken.
Opnieuw frustraties bij Ron Dennis die mee in de successen van McLaren mocht delen en dat uiteraard omwille van zijn enorme bijdrage binnen de Britse renstal. In 2007 liepen de zaken iets anders dan verwacht voor Ron Dennis en de hele renstal McLaren. Hun spion werd destijds betrapt op het doorspelen van vertrouwde informatie over de F2007 die Ferrari in dat seizoen wist in te zetten.

Fernando Alonso en Lewis Hamilton mochten hun punten in 2007 behouden maar de renstal McLaren op zich kon uiteraard geen punten meer verdienen en diende ook nog eens een bedrag van 100 miljoen euro aan boete te betalen. Hun deelname aan de rest van het seizoen was dan wel weer toegestaan maar Ron Dennis hield het niet veel later voor bekeken als teambaas. Een andere functie kreeg hij van McLaren gelukkig wel.

In 2010 zal opnieuw Martin Whitmash als teambaas van McLaren moeten dienen maar zo nu en dan wenst ook Ron Dennis dus zijn mening nog even te laten horen. Dennis blikte nog even terug op het voorval van 2007 en wijst vooral op de verantwoordelijkheden die hij destijds had. Het spionageschandaal op zich zou dan weer het gevolg zijn geweest van een slechte samenwerking binnen het team en onbegrip voor elkaar.

“Het spionageschandaal werd eigenlijk door de jongere medewerkers van McLaren op poten gezet en het is niet allemaal verlopen zoals men het heeft laten uitschijnen. Ik kan niet goed om met het feit dat bepaalde mensen zich onze zorgen aantrekken om er vervolgens zelf nog voordeel uit te halen. Soms betaal je de prijs die je eigenlijk niet wenste te betalen maar gelukkig bekijk ik de sport nog steeds als iets dat mijn leven geweldig heeft gemaakt”

“Ik kon serieus aan de pitmuur zitten terwijl presentatoren me gelijk omschreven als een miserabel iemand. Ik heb ook momenten van plezier maar als ik aan het werk ben moet er een onderscheid worden gemaakt. Ik was enerzijds verantwoordelijk voor de twee mensenlevens op het circuit en anderzijds moest ook de renstal op zich naar behoren presteren. Hoeveel andere teambazen wisten meer dan vijf races in één seizoen te winnen? Het zullen er vast niet veel zijn”

“Voor succes betaal je altijd en mensen gaan je dus vooral fout begrijpen. Dat was de prijs die ik betaalde maar men moet wel weten dat ik er niet slechter van slaap. Mentaal doet het me iets als ik bepaalde punten ga aanhalen maar mijn aandacht gaat eerder naar McLaren dat nog steeds aan het groeien is. Ik weet niet precies wat er allemaal aan de hand is maar ik denk dat bepaalde mensen binnen onze groep nog wat bang van me zijn”, zo verklaarde Ron Dennis aan het magazine Esquire.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}