Ron Dennis geeft emotioneel interview

Een van de belangrijkste gespreksonderwerpen in de paddock in Silverstone is de spionageaffaire bij Ferrari. Nigel Stepney, ex-medewerker van Ferrari, zou gevoelige informatie betreffende het Ferrari team hebben doorgegeven aan de hoofdontwerper van Mclaren, Mike Coughlan. Over deze affaire en het gerechtelijk onderzoek hierover gaf een duidelijk geëmotioneerde Ron Dennis gisteren een interview.

"Ik leef voor dit team, ik adem dit team," zei Dennis voor hij een lange pauze nam om zichzelf onder controle te krijgen. " En er zal nooit iets incorrect in ons team gebeuren."

"Het zijn moeilijke 2 of 3 dragen geweest, vooral voor mezelf. Mijn persoonlijke integriteit is zeer belangrijk voor mij en de integriteit van mijn bedrijf is nog belangrijker voor mezelf. Onze persberichten die we hebben uitgebracht zeggen eigenlijk alles."

"We werken nauw samen met de FIA en Ferrari. Onze bedrijf is niet betrokken in deze affaire. Natuurlijk zal niet iedereenhet zo zien. Sommige van jullie (de media) hebben Mclaren gesteund en andere zijn volgens mij een beetje streng geweest voor Mclaren. Maar ik begrijp dat afhankelijk van het land waarin je je bevindt en afhankelijk van de informatie die je hebt, je een mening gaat vormen."

Ron Dennis is er zeker van dat zijn team onschuldig zal bevonden worden in het onderzoek van de FIA en Ferrari.

"We hebben nooit, voor zover ik weet, en zeker niet in de laatste maanden het intellectueel eigendom van andere mensen gebruikt. Het zit niet in onze wagen. Ik ben er zeker van dat de FIA dit zal bevestigen, ofwel nu of wel in de toekomst, en dat is het belangrijkste"