Ron Dennis wil afbouwen

Mclaren teambaas Ron Dennis heeft nogmaals benadrukt dat hij van plan is om in de niet zo verre toekomst af te treden. In een interview met het F1racing magazine liet hij verstaan dat hij nog zal doorgaan zolang de aandeelhouders dit willen, maar dat hij toch ook wel stillaan wil beginnen afbouwen om zo meer tijd te hebben voor andere dingen.

"Ik zal zeker nog teambaas blijven zolang de aandeelhouders dit willen. Ik zie me evenwel niet voor altijd zo hard werken als ik op dit moment doe. Er zijn nog vele andere dingen die ik zou willen doen, dingen waarvoor ik geen tijd zou hebben als ik nog voor lange tijd teambaas van de Mclaren Groep blijf"

"Ik geniet van de huidige situatie in het team maar dat verandert niets aan het feit dat ik ook andere mensen de kans wil geven om hun carrières uit te bouwen."

Vooral Martin Whitmarsh wordt getipt als mogelijk opvolger van Ron Dennis.

"Het is een rol die Martin (Whitmarsh) graag zou hebben, en hij heeft er recht op. Hij is uiterst trouw geweest aan Mclaren de voorbije jaren."

Ron Dennis die dit jaar 60 wordt liet vorig jaar al weten dat hij geen 5 jaar meer zou aanblijven als teambaas. Hij is teambaas bij Mclaren sinds 1980.