Rosberg blijft geloven in zijn kansen op de wereldtitel

Nico Rosberg werd gisteren tweede in de grote prijs van de Verenigde Staten. De Duitser moest in de race zijn leidersplaats afstaan aan zijn teamgenoot Lewis Hamilton die nu in de wk-stand 24 punten voor staat. Daarmee is het in ieder geval zeker dat Rosberg in Abu Dhabi nog steeds kans maakt op de titel.

Rosberg mocht vanop de pole vertrekken in Austin, maar raakte in het midden van de race zijn eerste plek kwijt. Zelf zei de Duitse Fin dat hij niet in zijn ritme kon geraken, waardoor Hamilton voorbij hem geraakte. Toen hij het ritme wel vast had was het kwaad reeds geschied.

“Ik kon mijn ritme niet vinden in de beginfase. Ik wist dat Lewis me kon proberen in te halen en dat deed hij ook ergens halfweg. Hij heeft dat goed gedaan en dat is het,” vertelde Rosberg na afloop.

“Een vijftal ronden later begon ik me beter te voelen, maar toen was het te laat. Toen kon ik wel comfortabel verder rijden. Ik heb het nooit opgegeven. Ik wou Lewis nog onder druk zetten en probeerde dichterbij te geraken, maar dat lukte vandaag niet.”

Ook wat het wk betreft geeft Rosberg de hoop nog niet op.

“Mijn aanpak blijft dezelfde. Ik ben nog volledig gemotiveerd, volop in aanvalsmodus. Ik zal proberen de pole en de overwinning te behalen op Interlagos. Zoals altijd kan er nog veel gebeuren en er zijn nog veel punten te verdelen,” besluit de Duitser.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022