Raikkonen “haat” zijn huidige situatie

Dat het met Kimi Raikkonen niet goed gaat werd dit weekend nog maar eens duidelijk. De wereldkampioen van 2007 werd in Austin pas dertiende. Zelf kan de Fin zich nog steeds niet leven met de wagen die Ferrari hem geeft.

“Het was weer een van de moeilijkste weekends,” vertelde ’the Iceman’ achteraf aan de verzamelde pers. “Hetzelfde liedje als in Japan. Vechten met onderstuur en wat we ook doen, het gaat niet weg. Dan weet je dat je de voorbanden gaat vernielen tijdens de race.”

“Ik haat de situatie zoals ze nu is en zoals het blijft gaan en ik alleen kan dat niet oplossen.”

Raikkonen hekelt het feit dat gedurende het hele seizoen zowel hij als het personeel van Ferrari de oorzaak van het steeds weer optredende onderstuur nog niet hebben kunnen vinden.

“Ook al rijd ik trager op bepaalde plaatsen, er verandert niets. Ik snap er niets van. Waar we ook eindigen, alles is een teleurstelling. Problemen niet kunnen oplossen is zeer frustrerend. Hopelijk komt er iets naar boven en kunnen we het probleem oplossen. Ik krijg veel hulp binnen het team, maar als we zouden weten wat het probleem is, is het een pak eenvoudiger.”

De zesde plaats van Fernando Alonso doet toch weer vraagtekens rijzen bij de prestatie van Raikkonen. Maar de Spanjaard zou minder gevoelig zijn voor problemen met de voorkant van de wagen.

“Hij heeft dezelfde problemen op bepaalde plaatsen, maar het lijkt hem weinig te kunnen schelen indien de voorkant wegglijdt. Het heeft een minder effect op hem en dat maakt het een ander verhaal.” verklaart de Fin.

Fernando Alonso is, zo is ook al lang bekend, ook niet zeer tevreden met de wagen. Hij kon dan wel zesde worden. Hij hield nog maar een halve seconde voorsprong over op Sebastian Vettel en kreeg af te rekenen met hevige vibraties.

“De laatste twee ronden kreeg ik enorme vibraties in de voorbanden,” aldus de Spanjaard. “Ik probeerde gecontroleerd het tempo juist hoog genoeg te houden. Ik heb steeds om het gat met mijn achterliggers gevraagd om zo net voor hen de finish te halen. In de laatste ronde kwam Vettel dan nog voorbij Magnussen en moest ik wel voluit gaan met die enorme vibraties.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022