Rosberg: “De wagen reed op de limiet”

Nico Rosberg won overtuigend de GP van Singapore, maar zei op het podium wel dat zijn wagen op de limiet reed.

Nico Rosberg controleerde de hele race vanop de eerste plaats. Op het einde van de race besloot hij op de zachte banden verder te rijden, terwijl zijn concurrenten naar binnen gingen voor verse en snellere banden. Daardoor kwam Daniel Ricciardo nog aansluiten bij Rosberg, maar de Australiër kon geen aanval inzetten voor de overwinning. Uiteindelijk won Rosberg de race met een voorsprong van vier tienden op de Red Bull van Ricciardo.

Op het podium was Rosberg vooral opgelucht dat zijn wagen het volhield tijdens de race. De nachtrace in Singapore is immers erg uitdagend voor de wagen. De hele race lang moest Rosberg veel aandacht schenken aan zijn remmen.

“Het is een fantastisch weekend geweest voor mij”, zei Rosberg achteraf. “Ik had een goede start en had een goede wagen. Daniel probeerde me nog voorbij te gaan door te pitten op het einde van de race. We wisten dat het spannend ging worden, maar het werkte voor ons. Ik ben dus erg, erg blij.”

“De hele wagen kreeg het hard te verduren, dat is altijd het geval hier in Singapore. Dus is er nog meer voldoening na een dergelijke race.”

Met zijn overwinning neemt Nico Rosberg opnieuw de leiding in het kampioenschap. Zijn grootste concurrent Lewis Hamilton eindigde vandaag als derde, waardoor Rosberg nu acht punten meer heeft dan zijn teamgenoot. Maar de Duitser benadrukt nog maar eens dat hij nog niet te veel denkt aan de wereldtitel. “Ik focus me niet op de punten, zoals ik altijd zeg. Ik ben enkel blij met deze overwinning.”

Met deze overwinning is het zijn derde overwinning op rij, na België en Italië.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022