Ricciardo strand op een zucht van Rosberg: “Toch ben ik niet ontgoocheld”

Daniel Ricciardo strandde op minder dan een halve seconde van Nico Rosberg en de overwinning. Desondanks is de Australiër tevreden over zijn race.

Het zag er lange tijd naar uit dat Nico Rosberg probleemloos de overwinning zou behalen. Tegen het einde van de race maakten de wagens achter hem echter een pitstop. Op de nieuwe banden naderden ze erg snel, terwijl Rosberg op zijn banden de finish als eerste probeerde te overschrijden.

Uiteindelijk strandde Ricciardo op iets minder dan een halve seconde. Ondanks het feit dat hij naast de overwinning greep was Ricciardo toch tevreden over zijn race.

“Ik denk dat we ons best hebben gedaan door uiteindelijk iets anders te proberen. We zijn uiteindelijk op een halve seconde gestrand,” blikt Ricciardo terug op zijn race. “We namen uiteindelijk de juiste beslissing. Het bezorgde ons niet de overwinning maar op dezelfde band blijven doorgaan had ons zeker geen betere kans opgeleverd.”

“Het is niet eenvoudig om hier een Mercedes in te halen. Je zou al een enorm voordeel moeten hebben om dat op dezelfde band te doen.”

“We kwamen er dit seizoen al enkele keren erg dicht bij maar ik ga hier nu niet op het podium staan en teleurgesteld zijn,” aldus Ricciardo.

“Het team plaatste mij op een driestopper en uiteindelijk was het een erg leuke race. Het was goed dat we heel de race konden pushen en uiteindelijk dicht bij Nico wisten te eindigen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022