Hamilton: “Alle knipperlichten gingen af, maar ik liet ze knipperen”

Lewis Hamilton kende tijdens de GP van Singapore de nodige problemen met zijn remmen. Desondanks wist Hamilton als derde te finishen en beperkte hij enigszins de schade in de strijd om de wereldtitel.

“Ik had problemen doordat de remmen oververhit geraakten. Ik moest daardoor iets vertragen en zag de anderen wegrijden. Ik probeerde om het probleem op een andere manier onder controle te krijgen,” blikt Hamilton terug op zijn race. “Tegen het einde van de race kreeg ik nog steeds waarschuwingen maar de laatste tien ronden liet ik ze simpelweg knipperen en hoopte ik op het beste.”

Hamilton heeft door de problemen van vandaag ook zijn twijfels over de wagens waarmee volgend jaar gereden zal worden.

“Het doet je nadenken hoe veel erger het volgend jaar zal zijn, wanneer de wagens zwaarder zijn. Het is jammer dat de wagens zo zijn want je kan niet pushen. Je kan niet goed racen wanneer je je achter iemand bevindt. Misschien waren het echter gewoon de omstandigheden van vandaag.”

Voorafgaand aan de GP van Singapore had Hamilton nog een voorsprong van twee punten, nu kijkt hij aan tegen een achterstand van acht punten op Rosberg. Toch maakt Hamilton zich geen zorgen.

“Er is al bijzonder veel gebeurd dit seizoen maar ik vecht nog steeds om de wereldtitel. Er is nog een lange weg af te leggen,” aldus Hamilton. “Ik kom van een achterstand van 43 punten, dan valt 8 punten nog goed mee.”

“Nico heeft het fantastisch gedaan dit weekend. Hij was geweldig en ik verwacht dat hij zal blijven goed presteren. Ik moet er simpelweg voor zorgen dat ik dat ook doe,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022