Verstappen na zesde plaats: “Hier baal ik van”

Max Verstappen is niet echt tevreden met de zesde plaats die hij behaalde tijdens de GP van Singapore.

De race begon al slecht bij de start. Verstappen startte slecht, verloor heel wat posities en wist maar net een crashende Nico Hulkenberg te ontwijken.

“De start was een drama, echt slecht. Vóór de start zei het team al dat de koppeling niet goed zou werken. Hier kwamen ze gisteren al achter, maar we mochten er niets meer aan veranderen. Toen ik de koppeling los liet, had ik weer veel wielspin, dus dan kun je niets meer doen. Daarna moest ik nog remmen omdat Hulkenberg voor mij spinde en verloor ik nog meer snelheid,” vertelt Verstappen tegenover ‘verstappen.nl’ over zijn start.

Opvallend tijdens de race was ook de strijd tussen Verstappen en Kvyat. De Rus, die bij Red Bull plaats moest maken voor Verstappen, wist Verstappen rondenlang achter zich te houden.

“Ja, je kan best goed verdedigen hier en als je achter iemand zit, slijten je banden enorm. Het had dus weinig zin meer, want na een paar ronden aanvallen zijn je banden op, dus ik dacht dan proberen we maar zo lang mogelijk op deze banden door te rijden.”

Uiteindelijk finishte Verstappen als zesde, al was hij daar niet echt tevreden mee. Verstappen had immers op meer gehoopt, zeker wanneer je teamgenoot als tweede op het podium staat en op slechts een halve seconde van de overwinning strandt.

“Tja, het blijft balen,” antwoordt Verstappen op de vraag of hij toch tevreden is. “Het maakt uiteindelijk niet uit of je dan zesde wordt. Het is gewoon balen, want het had veel beter kunnen zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022