Alonso droomde even van een podiumplaats in Singapore

Fernando Alonso finishte de GP van Singapore in de punten. Een knappe zevende plaats, daar zijn Alonso en McLaren uiteraard tevreden mee maar even droomde de Spanjaard van het podium.

Alonso maakte vanop de negende plaats op de grid een erg goede start en profiteerde van het incident met Nico Hulkenberg om tegen het einde van de eerste ronde op te schuiven naar de vijfde plaats.

Voor de Spanjaard, die tijdens de GP van Brazilië in 2012 zijn laatste podiumplaats behaalde, was het een ideaal begin van de race. Alonso begon zelfs even te dromen van een podiumplaats.

“Op een bepaald moment droomde ik van een podium. Wanneer je na de eerste ronde vijfde rijdt, dan denk je aan de dingen die voor jou kunnen gebeuren,” aldus Alonso. “Vandaag gebeurde echter niets. Vettel en Verstappen naderden bovendien erg snel.”

Uiteindelijk beseft Alonso echter ook dat een zevende plaats het maximaal haalbare was.

“Om met een zevende plaats ‘best of the rest’ te zijn was het maximaal haalbare. Ik denk dat ik vandaag echt het maximale eruit gehaald heb en hopelijk kunnen we vervolgens steeds beter worden. We waren hier niet het vierde snelste team dus ik moet onze strategie en de jongens van het team dankbaar zijn. Ik ben enorm blij.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022