Räikkönen: “De snelheid was er, maar we konden beter”

Kimi Räikkönen is na de GP van Singapore tevreden met de snelheid, ook al denkt hij dat er meer in zat dit weekend.

Kimi Räikkönen startte als vijfde aan de GP van Singapore. Bij de start wist hij in zijn Ferrari meteen naar de vierde plaats op te schuiven, nadat Verstappen zijn start miste. De vierde plaats was meteen ook zijn eindresultaat, ook al reed hij een tijdje als derde. Na een fout van Lewis Hamilton kon Räikkönen de Brit voorbij, maar tijdens de volgende pitstop werden de plaatsen opnieuw gewisseld.

“Het was en goede en stabiele race”, blikt Kimi Räikkönen terug. “De wagen was goed te besturen en de snelheid was er. Natuurlijk was het niet makkelijk om in te halen, maar op een bepaald moment maakte Hamilton een fout waardoor ik hem voorbij kon. Na de laatste pitstop had hij de derde plaats terug. We verloren het podium op dat moment. Ik weet niet hoe en waarom ze ons konden inhalen tijdens de pitstop. Ik weet ook niet wat er zou gebeurd zijn mocht ik de laatste pitstop niet hebben gemaakt”. Het team van Ferrari reageerde immers op de pitstop van Lewis Hamilton door ook Räikkönen naar binnen te halen, terwijl het mogelijk was om op zijn zachte banden de race uit te rijden.

“Nu moeten we alles bestuderen, zien wat er gebeurd is en wat er beter kon. Vandaag maakten we één plaats goed ten opzichte van gisteren, maar natuurlijk is dit niet het resultaat dat we willen. We willen winnen, maar dan moet de wagen een beetje sneller zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022