Vettel maakt 17 plaatsen goed en is erg tevreden

Sebastian Vettel moest achteraan starten aan de GP van Singapore, na pech tijdens de kwalificatie. De Duitser maakte zeventien plaatsen goed en eindigde als vijfde.

Na problemen met de ‘anti-roll bar’ tijdens de kwalificatie, moest Sebastian Vettel achteraan vertrekken aan de GP van Singapore. Daarbij profiteerde Ferrari meteen om de versnellingsbak te wisselen. Met een alternatieve strategie kon Vettel zijn weg naar voor zoeken. Uiteindelijk eindigde Vettel net achter zijn teamgenoot Räikkönen als vijfde.

“Vandaag had we een goede strategie”, prijst Vettel zijn team. “We hadden vandaag een grote kans om veel plaatsen goed te maken met een safety car, maar dat gebeurde niet. De vijfde plaats is dan ook een erg goed resultaat.”

“Mijn start was niet goed en daarna gebeurde het accident. Ik deed het dus rustig aan. Het belangrijkste was dat de wagen nog heel was. Na de herstart was het lastig om de banden goed te laten werken. Het was lastig om anderen in te halen. Het was immers belangrijk om de banden zo lang mogelijk te laten meegaan totdat we de ultrazachte banden monteerden. Daarna konden we onze snelheid tonen. Tijdens de laatste ronden van de race hadden we een comfortabel gat met de rijders achter me, dus deed ik het rustig aan.”

“Ik weet dat geduld geen kwaliteit is van Ferrari-fans, het is ook geen kwaliteit van mezelf. We zijn hier om te winnen en we zijn niet tevreden tot dat gebeurt. We verbeteren stap voor stap en ooit zal het zich wel terugbetalen. Ik geloof in het team en ik geloof dat het in de toekomst beter zal gaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022