Rosberg geslachtofferd door problemen met zachte banden

Nico Rosberg behaalde vandaag z’n eerste punten van het seizoen. Toch had hij meer verwacht na de uitstekende prestaties in de vrije trainingen.
Rosberg was de man in vorm tijdens de oefensessies. De jong Duitser domineerde alledrie de oefensessies, reed ook een sterke kwalificatie, maar tijdens de race finishte Rosberg pas als zevende. Die punten heeft de Duister te danken aan het uitvallen van Kubica en Vettel.

Rosberg verloor tijdens de laatste tien ronden van de race maar liefst zes plaatsen. Maar het had erger kunnen zijn. De safety car beschermde hem tegen inhaalpogingen van nog meer rijders. Tegelijkertijd won Rosberg twee plaatsen door het uitvallen van Vettel en Kubica.

De oorzaak van het terugvallen van Rosberg is eenvoudigweg toe te schrijven aan het feit dat de Duitser als één van de eerste toprijders kreeg af te rekenen met problemen met de zachte banden. iets waarvoor verschillende toprijders bang waren tegen de eindfase van de race. De meeste rijders vooraan reden immers op het einde van de race met de zachte compound.

“Tegen het einde van de race had ik alles gegeven en werden de banden ronde per ronde slechter. Het was onmogelijk om de andere wagens achter mij te houden,” aldus Rosberg. “Al bij al is twee punten nog een goed resultaat. Enkele wagens die voor ons finishten lijken trager te zijn dan ons, wat perspectieven biedt voor de wk-strijd.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA