“Wagens zijn niet gemaakt om op elkaar in te rijden”

Heel wat spektakel in de Grote Prijs van Australië en als zo vaak in de eerste Grote Prijs van het seizoen heel wat aanrijdingen. Heel wat piloten zagen hun race dan ook al aan diggelen liggen nog voor die goed en wel begonnen was.
Mark Webber raakte bij de start van de GP van Australië betrokken bij een incident in de eerste bocht. De thuisrijder zijn wagen werd erg beschadigd toen Barrichello op hem inreed. Webber is dan ook niet te spreken over het voorval.

“Het is één van de meest frustrerende dingen die me ooit is overkomen,” zei een duidelijk teleurgestelde Mark Webber. “Al die mensen komen naar de race om jou aan het werk te zien en dan gebeurt dat in de eerste bocht.”

“Deze wagens zijn niet gemaakt om deel te nemen aan demolition derbies (wedstrijden waarbij wagens doelbewust op elkaar inrijden om elkaar uit te schakelen nvdr.),” voegde Webber eraan toe.

Volgens de Australiër is Rubens Barrichello dan ook de schuldige bij het startincident.

“Ik dacht dat alles in orde was, tot Barrichello opeens arriveerde. Maar ik heb het niet al te goed gezien, dus is het moeilijk te zeggen. De beschadiging kwam alvast van die kant. Vanaf dan was ik ook alle downforce kwijt,” zei Webber na afloop van de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023