Rosberg: “Heb er geen probleem mee indien ik titel win door dubbele punten”

Beslissen de dubbele punten de titelstrijd tussen Hamilton en Rosberg? Het zou best kunnen …

Toto Wolff van Mercedes liet na de GP van de Verenigde Staten reeds verstaan dat hij spijt heeft van de beslissing dat er dubbele punten worden toegekend tijdens de laatste race van het seizoen (Lees: Mercedes-baas: “Dubbele punten zijn een foute keuze”. Maar het kan dus best zijn dat die dubbele punten gaan beslissen.

Momenteel staat Hamilton 24 punten voor in de wk-tussenstand. Indien er geen dubbele punten toegekend zouden worden dan zou de titelstrijd komend weekend reeds beslist kunnen zijn, maar door de dubbele punten schuift de beslissing in de titelstrijd sowieso op naar de laatste race. In het uiterste scenario kan Rosberg zelfs kampioen worden indien hij in Brazilië uitvalt en Hamilton er wint, en in Abu Dhabi net het omgekeerde gebeurt. Uiteraard zijn er nog heel wat andere scenario’s mogelijk.

Nico Rosberg, die dit seizoen heel wat minder overwinningen behaalde dan Hamilton, maar dankzij de vele tweede plaatsen wel nog samen met de Brit in een titelstrijd verwikkeld is, zou er alvast geen probleem mee hebben indien hij wereldkampioen wordt door te profiteren van de dubbele punten in Abu Dhabi.

“Het is wat het is, ik geef er niet echt om,” aldus Nico Rosberg. “Zo lang ik maar een punt meer heb bij het vallen van de zwart-wit geblokte vlag maakt het me niet echt uit hoe en waarom het is. Het is voor iedereen hetzelfde. Het is een kinderdroom, is het niet? Wereldkampioen in de Formule 1 worden. Het zou echt speciaal zijn.”

De kans is groot dat Mercedes ook volgend jaar het te kloppen team wordt maar uiteraard wil Rosberg liever het zekere voor het onzekere nemen en dit seizoen kampioen worden.

“Uiteraard is er een erg grote kans om ook in 2015 te winnen want onze wagen is geweldig en het team levert uitstekend werk. Ik denk daar echter nog niet aan. Ik denk aan hier en nu en wil er het beste van maken,” besluit de Duitser.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}