Rosberg: “Het duurde even vooralleer ik mijn draai vond”

Nico Rosberg slaagde er dankzij een ultieme snelle ronde alsnog in om zich als tweede te kwalificeren voor de GP van Mexico.

Door die ultieme snelle ronde wist Rosberg in extremis op te schuiven van de vierde naar de tweede plaats op de startgrid. Rosberg staat daardoor naast Hamilton op de eerste startrij. Het belooft dus opnieuw spannend te worden bij de start.

Wanneer Rosberg gevraagd wordt naar zijn ‘schitterende’ snelle ronde tegen het einde van de kwalificatie antwoord hij als volgt: “Een schitterende tweeënhalf tiende verwijderd van Lewis. Lewis zijn rondje, dat was schitterend, dat van mij niet. Ik kreeg tegen het einde alles voor elkaar, op de moment dat het er echt toe deed. Ik ben dan ook redelijk tevreden dat ik op de eerste startrij sta. Ook al is het geen polepositie, het bezorgt me nog steeds een mooie kans.”

Rosberg worstelde al heel het weekend met het vinden van de nodige snelheid en dat ligt volgens hem vooral aan het feit dat hij problemen heeft om de banden op temperatuur te krijgen.”

“Het duurde bij mij dit weekend wat langer om mijn draai te vinden. Vooral wat de temperatuur van de banden betreft, het is hier enigszins koud dit weekend. Daardoor duurde het wat langer alvorens ik mijn draai vond. Uiteindelijk ben ik er wel in geslaagd dus dat is goed,” besluit Rosberg.

Red Bull legde Rosberg het vuur aan de schenen tijdens de kwalificatie. Vraag is dan ook of Rosberg tijdens de race niet eerder achteruit in plaats van vooruit moet kijken en of Rosberg opnieuw eerder conservatief van start zal gaan.

“Ik ga vooral vooruit kijken. Lewis staat voor me en hij staat een eventuele overwinning tijdens de race in de weg. Daar ga ik nu eenmaal voor, ik wil de race winnen,” blikt Rosberg vooruit naar morgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022