Rosberg: “Morgen moet het gebeuren, pas dan kan het perfect worden”

Nico Rosberg wil morgen het werk afmaken en de GP van Brazilië winnen, de Duitser gaat voor niets minder dan dat.

Rosberg domineerde tot dusver het raceweekend in Brazilië. De Duitser reed tijdens alle oefensessies de snelste tijd en ook tijdens de kwalificatie was Rosberg de snelste, al was het verschil met teamgenoot Lewis Hamilton wel miniem: 33 duizendsten om precies te zijn!

Maar voor snelste tijden tijdens de oefensessies of een kwalificatie krijg je geen punten, het is morgen dat telt. Ook Rosberg beseft dat en hij wil dan ook morgen zijn werk afmaken en de race winnen. Enkel op die manier kan hij zijn kansen op de wereldtitel vergroten met het oog op de laatste race van het seizoen, waarin de titelstrijd beslecht zal worden.

“Dit is alleen maar perfect indien het ook morgen goed loopt,” zei Rosberg na het behalen van de polepositie. “Tot nu toe is alles goed verlopen en dit is de beste uitgangspositie voor morgen. Ik moet er echter voor zorgen dat het tijdens de race lukt, in tegenstelling tot zoals bijvoorbeeld in Austin.”

“Mijn vertrouwen zit goed, ik ben dan ook optimistisch. Ik moet proberen om het vertrouwen van Lewis aan te tasten en hopelijk ben ik daar vandaag enigszins in geslaagd. Ik moet hem morgen achter mij weten te houden. Het hangt af van wat hij doet, maar ik ben van plan om te zegevieren. Hopelijk helpt hij mij wat op het vlak van de punten,” besluit Rosberg.

Voor Rosberg was het zijn tiende polepositie van het seizoen, nu morgen dus die polepositie nog verzilveren tijdens de race …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}