Rosberg naar Ferrari en Alonso naar Mercedes?

De geruchtenmolen draait op volle toeren en deze keer draait alles rond een mogelijke overstap van Nico Rosberg naar Ferrari.

‘Corriere della Serra’ meldt dat Nico Rosberg in gesprek zou zijn met Ferrari en Fernando Alonso vervolgens wel eens Rosberg kan vervangen. Op zich zou dat dan weer goed nieuws voor Stoffel Vandoorne zijn die dan volgend jaar voor McLaren zou kunnen racen.

Het einde van het contract van Rosberg bij Mercedes komt in zicht. Daarom voert hij nu gesprekken met Ferrari voor als zijn contract bij Mercedes niet verlengd zou worden. Ferrari kreeg al interesse in Rosberg toen hij een paar keer op rij won. Dieder Zetsche, de topman bij Mercedes, spreekt dit echter tegen. Ook andere teams kregen hem hierdoor echter in het vizier.

Raikkonen presteert op het moment iets minder en zou daardoor plaats moeten maken voor Rosberg. Giorgio Terruzzi van Corriere della Serra zegt er het volgende over: “Als Rosberg het onderste uit de kan haalt, kan hij heel snel zijn. Een goede teamgenoot, zoals nu, houdt hem ook alert. Als hij dit jaar de titel wint, betekent dat een groot verlies voor Mercedes indien de plannen doorgaan.”

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, zegt intussen belangstelling te hebben voor Alonso. Als dit waar is, zou het kunnen dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne volgend jaar voor McLaren zijn eerst seizoen in de F1 kan rijden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}