Rosberg nu pas terug uit China

De Duitse rijder Nico Rosberg is nog maar net terug van China alwaar hij afgelopen weekend aan de meest sensationele wedstrijd van dit seizoen deelnam. Rosberg vertegenwoordigde er later het ‘Concept A-Class’ van Mercedes nog.
image

Nico Rosberg beleefde afgelopen weekend zijn waarschijnlijk beste wedstrijd ooit op Chinese bodem. Toch was hij nadien teleurgesteld om die vijfde plaats. Uiteindelijk verloor de Mercedes-rijder één positie in vergelijking met de start. Mercedes zelf zou nog te vaak steken laten vallen.

Dat zagen we ook aan teamgenoot Michael Schumacher die een opmerkelijk goede wedstrijd kende. Toch viel ook deze Duitser telkens ver terug naar achteren omwille van de strategie.

“Ik kende afgelopen zondag waarschijnlijk mijn boeiendste wedstrijd ooit. Na afloop van de race had ik wat tijd nodig om alles te laten bezinken. Ik had simpelweg verwacht op het podium te eindigen. Gedurende een kwart van de race lag ik dan ook aan de leiding. Het was zeker niet de bedoeling om iemand persoonlijk met de vinger te wijzen. Het tekort aan brandstof zou nu wel een les moeten geweest zijn. Het voelt goed aan om aan de top mee te strijden”, aldus Nico Rosberg.

De nieuwe SLK schijnt weer een prachtige en uitdagende wagen te zijn. Rosberg mocht ook alvast genieten van de blueprint van de nieuwe A-Klasse. Ook sprak hij in Shanghai met de topmannen van Daimler. De gesprekken gingen voornamelijk over het ontwerp van toekomstige wagens van Mercedes.

“Ik heb onlangs de nieuwe SLK mogen presenteren in China. Het is een erg mooie wagen. Tijdens de show konden we ook van de blueprint van de nieuwe A-Klasse genieten. Gesprekken met leden van Daimler gingen vooral over de toekomstige wagens. Ook de opvolger van de MGP W02 werd even het onderwerp”, zo klonk de jongste Duitse rijder van Mercedes GP.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}