Rosberg: “Te veel gepusht en in de fout gegaan”

Nico Rosberg was erg teleurgesteld nadat hij in de fout was gegaan tijdens de kwalificatie en daardoor een mogelijke polepositie misliep.

Rosberg was bezig aan zijn ultieme snelle ronde en reed een snelste tijd in de tweede sector. Teamgenoot Lewis Hamilton was gespind toen die zelf aan zijn snelle ronde wou beginnen. Het zag er dan ook naar uit dat Rosberg de tijd van Hamilton zou gaan verbeteren.

De Duitser ging echter iets te breed toen hij de laatste twee bochten wou nemen, waardoor hij zelf een schuiver maakte en in de grindbak belandde. Rosberg was dan ook serieus teleurgesteld.

“Ik weet niet juist wat er gebeurd is. Ik ging op de astroturf bij het ingaan van de voorlaatste bocht en misschien was die nog wat nat waardoor het glad was. Ik ging iets over de limiet daarna, ik ben niet zeker. Vervolgens verloor ik de wagen bij het ingaan van de laatste bocht. Ik ben dan ook teleurgesteld.”

Rosberg kon op de display van zijn stuur de sectortijden volgen. Hij zag naar eigen zeggen dat hij na twee sectoren even snel was als de besttijd van Hamilton, wat er mogelijk mee voor gezorgd heeft dat hij de laatste twee bochten iets agressiever wou nemen.

“Ik wist dat het verschil met Hamilton voordien twee tienden was, uiteraard bestond de mogelijkheid dat hij die tijd nog zou verbeteren. Ik was exact twee tienden sneller onderweg dan voordien, waardoor we even snel waren en dat op twee bochten van het einde. Dat betekende dat ik iets meer risico’s moest nemen en ik ging simpelweg over de limiet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022