Verstappen tevreden na kwalificatie: “Maar het wordt een moeilijke race”

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk tevreden.

De Nederlander reed een zevende tijd en bevindt zich dan ook in een goede uitgangspositie om punten te scoren.

“Ik denk dat ik een heel goede kwalificatie heb gereden. Het hele weekend ging tot nu toe goed”, zei Verstappen na afloop van de kwalificatie tegenover zijn officiële website. “Q1 was even lastig omdat de baan nog half nat was, maar ik heb het rustig opgebouwd. Ik wilde geen fouten maken en zeker niet crashen. Daarna op de superzachte banden heb ik wat marge gelaten en niet op 105% gereden zoals je normaal tijdens de kwalificatie doet. Als de baan steeds sneller wordt, moet je laatste ronde perfect zijn en dat is gelukt, waarmee we veilig naar Q2 kwamen. Daarna ging Q2 ook goed, ik heb rustig opgebouwd. We hebben na de eerste run nog een kleine verandering aan de voorvleugel gedaan: mijn tweede run was heel goed en de balans in de auto was super.”

Verstappen vreest echter wel een moeilijke race. Vooral door de lange rechte stukken zal het met de Renault-motor moeilijk worden.

“Voor Q3 hebben we de voorvleugel nogmaals veranderd, maar dit pakte niet helemaal goed uit. We hebben ons nog wel wat kunnen verbeteren maar meer dan de zevende plaats zat er sowieso niet in”, aldus Max. Wat zijn de verwachtingen voor de race van morgen? “Het belangrijkste is om zondag de mensen die nu achter me staan achter me te houden, maar dat zal moeilijk worden met deze lange rechte stukken. Maar punten moeten hier mogelijk zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}