Rosberg verbaasd over tijdstraf: “Dit had ik echt niet verwacht”

Nico Rosberg reageerde verbaasd op de tijdstraf die hij kreeg voor zijn inhaalmanoeuvre op Max Verstappen.

Nico Rosberg deed tijdens de GP van Duitsland een discutabel inhaalmanoeuvre op Max Verstappen. Ter hoogte van de hairpin wou hij de Nederlander inhalen door laat te remmen maar de Duitser bleef wel erg lang rechtdoor gaan zonder in te sturen.

Volgens Rosberg werd dat veroorzaakt door het feit dat hij zijn stuur blokkeerde. Daardoor stuurde hij naar eigen zeggen niet in en werd Verstappen naast de baan gedwongen.

De stewards startten een onderzoek naar het incident en gaven Rosberg een tijdstraf van vijf seconden. Rosberg was naar eigen zeggen verrast door de tijdstraf en gaf nog tijdens de race aan dat hij bij het aanremmen zijn stuur blokkeerde en daardoor rechtdoor ging.

“Ik vond het een goed gevecht,” aldus Rosberg. “Ik was erg verrast door de bestraffing, dat had ik compleet niet verwacht.”

De tijdstraf van vijf seconden bleek uiteindelijk wel erg kostbaar voor Rosberg. De Duitser stond bij zijn pitstop die op de bestraffing volgde immers niet vijf maar acht seconden stil alvorens de mecaniciens aan zijn wagen begonnen te werken.

“Uiteindelijk kwam alles samen, maar ik denk niet dat het uiteindelijk enig verschil zou gemaakt hebben. Na de bestraffing kon ik sowieso het gevecht met de Red Bulls niet aangaan.”

“Zonder de bestraffing zou ik voor hen geweest zijn. Tot aan de pitstop reed ik in de tweede positie. Het is dan ook uiteindelijk de bestraffing die me veel gekost heeft.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}