Verstappen: “Rosberg deed hetzelfde als in Oostenrijk”

Max Verstappen is niet te spreken over het manoeuvre dat Rosberg bij hem deed toen die hem probeerde in te halen ter hoogte van de hairpin.

Tijdens de persconferentie na afloop van de race vergeleek Verstappen het manoeuvre van Rosberg met wat de Duitser in Oostenrijk bij Hamilton deed.

“Hij zat redelijk ver dus hij remde redelijk laat. Op een bepaald moment dacht ik dat hij tegen mij zou rijden, waarop ik de deur open deed. Hij stuurde niet in waardoor ik rechtdoor moest blijven rijden en ik van de baan moest gaan. Anders hadden we gecrasht … Lewis weet ervan!” aldus Verstappen. “Hij kreeg er een tijdstraf van vijf seconden voor. Ik probeerde vervolgens binnen de vijf seconden te blijven, zodat ik hem tijdens de pitstop opnieuw kon passeren.”

Rosberg beweerde dat hij zijn wagen blokkeerde maar daar gelooft Verstappen niets van.

“Ik kon zij handen nog steeds gewoon vooruit zien dus ik weet niet of hij echt alles blokkeerde,” vindt Verstappen. “Hij remde bijzonder laat en van zodra hij naast me kwam stuurde hij niet in. Het was een beetje zoals in Oostenrijk. Hij dwong mij van de baan terwijl hij makkelijk de bocht had kunnen halen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}