Rosberg wil vriendschap met Hamilton opnieuw opbouwen

Nico Rosberg zegt dat hij graag zijn vriendschap met Lewis Hamilton terug wil oprakelen, nadat de Brit zijn grootste rivaal werd tijdens hun tijd samen bij het dominante Mercedes.

Nico Rosberg en Lewis Hamilton kennen elkaar al sinds het karten als tieners. Maar zodra ze samen terecht kwamen bij Mercedes in 2013 ging de vriendschap er alleen maar op achteruit.

“We waren erg goede vrienden in het verleden”, zei Rosberg tegenover het Duitse ZDF. “Die vriendschap kan ook opnieuw bestaan in de toekomst. Ik zie niet in waarom we niet opnieuw vrienden kunnen worden. We zijn wel nog niet op dat punt gekomen”, geeft Rosberg toe dat hij nog steeds geen vrienden is met Hamilton.

De wereldtitel en het pensioen van Nico Rosberg zorgden ervoor dat de druk tussen beide heren is verminderd. Ondanks dat ze buren zijn van elkaar in Monaco, geeft Rosberg toe dat ze dit jaar zelfs nog niet met elkaar hebben gebeld.

“We zijn geen rivalen meer, daar ben ik volledig over”, zegt Rosberg, die Hamilton snel feliciteerde met zijn nieuwe wereldtitel in Mexico.

“Lewis racet op zijn manier en ik heb er veel respect voor. Veel mensen vinden het niet goed wat hij doet en hoe hij is, maar dat is een kwestie van eigen mening. Voor mij is het goed dat hij zijn eigen weg gaat.”

“We pushten elkaar tot het uiterste”, gaat Rosberg verder over de rivaliteit. “Wij als teamgenoten waren waarschijnlijk het meest succesvolle team in de geschiedenis van de Formule 1.”

Niki Lauda zei onlangs nog dat de sfeer bij Mercedes nu veel beter is met de komst van Valtteri Bottas als vervanger van Nico Rosberg. “Hamilton en Bottas zijn geen vrienden”, klonk het bij Lauda tegenover La Gazzetta dello Sport. “Maar er is geen haat tussen beide, zoals het was tussen Lewis en Nico. Dat was slecht voor het team. Maar niet voor Lewis en Nico zelf, want het pushte hen om sneller te rijden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022