Ross Brawn: “Acht Europese races voldoende voor F1-kampioenschap”

De kalender van acht races die de F1 dinsdag op de wereld losliet is voldoende om als wereldkampioenschap te tellen, dat vertelt sportief directeur Ross Brawn.


Er zijn een aantal regels waar een wereldkampioenschap Formule 1 aan moet voldoen, een daarvan is bijvoorbeeld dat er geracet moet worden op minstens drie continenten. Door de corona crisis kan dat wel eens problematisch worden want voorlopig staat er na de GP van Italië niets meer gepland.

Bovendien hebben de teams te horen gekregen dat Bahrein en Abu Dhabi hoogstwaarschijnlijk de enige races zijn die kunnen plaatsvinden buiten Europa. Kan er dan nog wel gesproken worden van een wereldkampioenschap? Volgens Ross Brawn wel, dat laat hij optekenen in een gesprek met ‘Autosport.’

“In theorie vormen de acht Europese races al een wereldkampioenschap,” aldus Brawn, die beseft dat het geen sinecure wordt om buiten Europa te racen.

“Het is een uitdaging, maar ik denk dat het ook een uitdaging was om het Europese seizoen samen te stellen. Twee of drie weken geleden leek het nog onmogelijk maar nu zijn we er toch in geslaagd om een fatsoenlijke kalender samen te stellen.”

De steeds veranderende situatie maakt het er niet makkelijker op, er zijn namelijk nog een aantal landen waar de pandemie nu op haar hoogtepunt is.

“De situatie verandert bijna dagelijks. Over het algemeen wordt het steeds beter, maar er zijn nog wat landen waar het er nog niet goed uitziet. We zullen ze wat tijd moeten geven om te zien hoe snel de situatie zich er herstelt. Mexico is één van de landen waar ze graag nog een race willen organiseren, maar ze zitten daar momenteel nog middenin de pandemie.”

Chase Carey, de CEO van de Formule 1, liet eerder al weten dat er voor het einde van deze maand geen beslissing zal vallen over de rest van het seizoen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}