Eerste F1-tests komen eraan na ‘corona-pauze’

Mercedes gaat zich klaarstomen voor het nieuwe seizoen met een privétest in Silverstone, dat bericht de officiële website van de F1.


Het seizoen zal pas begin juli van start gaan in Oostenrijk maar volgende week zullen er al ronkende F1-bolides te bewonderen zijn in Silverstone. Mercedes heeft op dinsdag en woensdag een privétest gepland met de bolide waarmee Lewis Hamilton in 2018 de wereldtitel veroverde. Dinsdag zal Valtteri Bottas achter het stuur van de W08 terug te vinden zijn en woensdag is het de beurt aan de wereldkampioen.

De reglementen zeggen dat de teams geen auto’s en banden met de specificaties van 2020 mogen gebruiken maar ze mogen wel bolides gebruiken van de drie seizoenen voor 2019 en gebruik maken van Pirelli Academy-banden.

Dat betekent dat er niet met de nieuwste specificaties of banden kan getest worden en dat de nadruk vooral zal liggen op gewenning voor de rijders. Voor hen is het immers al van februari geleden dat ze nog eens achter het stuur zaten van een F1-bolide.

Voor het team kan de test nuttig zijn om te bekijken hoe ze kunnen werken met de regels die er zullen gelden voor bijvoorbeeld de social distancing en het werken met een mondmasker.

Mercedes is tot nu toe het enige team dat al concrete plannen heeft voor een test maar er wordt verwacht dat er ook nog andere teams zullen volgen. Nog volgens de officiële website van de Formule 1 zal ook Ferrari in de komende week nog een test plannen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner