Ross Brawn: “De F1-fans vinden niet dat er te veel races zijn, ze willen meer races!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ross Brawn is de Formule 1 als sport zeer populair bij zowel de sponsors, de promotoren alsook de fans. Het zijn volgens Brawn ook die laatsten die zelf naar meer races vragen.

Vanuit verschillende hoeken is steeds nadrukkelijker te horen dat de F1-kalender overvol geraakt en te intens wordt. De teams en al de medewerkers in de Formule 1 kunnen de bijzonder lange en intense F1-kalender niet aan en volgens sommigen raken de fans ook hun interesse wat kwijt omdat er te veel races zijn.

Dat laatste spreekt Ross Brawn echter tegen. Volgens Brawn zijn er niet alleen steeds meer landen en promotoren die een F1-race willen organiseren. Ook de fans willen volgens hem steeds meer races.

“We kennen het geluk dat er zeer veel interesse van promotoren en landen is om een grand prix te mogen organiseren,” vertelde Brawn tijdens de ‘RACER/Epartrade Online Race Industry Week’.

“Er komen enkele geweldige races aan. Saudi-Arabië dit jaar, we hebben de race in Qatar gehad, waar ze kijken wat ze op het vlak van het circuit in de toekomst gaan doen, en uiteraard is er volgend jaar ook Miami.”

“Er is een opwaartse druk om meer en meer races te hebben maar er is een limiet op het vlak van wat we kunnen organiseren, wat de teams haalbaar achten.”

“We krijgen geen signalen dat de fans verzadigd geraken. Van de meerderheid van de fans krijgen we helemaal niet het signaal dat er te veel races zijn, ze willen er juist meer, dus we proberen een goede balans te vinden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022