Max Verstappen blikt vooruit op Saudi-Arabië: “Er is geen ruimte voor fouten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens een interview met zijn officiële website blikt Max Verstappen vooruit naar de allereerste GP van Saudi-Arabië.

Verstappen leek tot twee races geleden er comfortabel voor te staan in de titelstrijd maar Lewis Hamilton reed in Brazilië en Qatar twee ijzersterke races en zag dat ook beloond met twee overwinningen en een forse verkleining van zijn achterstand in de titelstrijd.

Komend raceweekend wordt er gestreden op het Jeddah Street Circuit, een volledig nieuw circuit en dat vormt uiteraard voor de rijders een serieuze uitdaging. Het circuit is erg snel en er is weinig ruimte om in de fout te gaan, een goede voorbereiding is dan ook cruciaal voor een succesvol raceweekend.

“Ik heb de baan op de simulator gereden en het is een heel snelle baan, dus er is geen ruimte voor fouten,” aldus Verstappen tegenover zijn officiële website.

“Natuurlijk zal er altijd een beetje giswerk zijn, aangezien we daar nog niet op de baan hebben gereden. Het wordt interessant en ik kijk uit naar de uitdaging. Het was leuk om dit jaar naar verschillende nieuwe circuits te gaan.”

Verstappen wordt vervolgens ook gevraagd hoe hij zich heeft voorbereid op de cruciale twee laatste races van het seizoen waarin de titelstrijd beslecht zal worden.

“Ik voel me relaxed. Ik weet dat ik altijd mijn best zal doen en we zien wel waar we eindigen. Er is nog niets beslist en we zijn allemaal klaar voor de uitdaging. Er moet nog veel geracet worden en we gaan alles geven, dat is zeker. Het wordt een spannend einde van het seizoen,” besluit Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022