“Valtteri Bottas zal belangrijker zijn tijdens beslissing titelstrijd dan Sergio Perez”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Sky Sports-analist Martin Brundle is het waarschijnlijker dat Valtteri Bottas tijdens de resterende twee races een cruciale rol in de titelstrijd kan spelen dan Sergio Perez.

Lewis Hamilton en Max Verstappen zijn in een intense strijd om de wereldtitel verwikkeld en daarin kunnen de twee teamgenoten een belangrijke rol spelen.

Mercedes lijkt over de betere kaarten te beschikken voor de laatste twee races en dat is uiteraard in het voordeel van Lewis Hamilton. Daarnaast kunnen uiteraard ook de tweede rijders een belangrijke rol spelen in de ontknoping van de titelstrijd bij zowel de rijders als de constructeurs.

“Ik denk eerlijk gezegd dat de kans groter is dat Valtteri Bottas voor Max Verstappen finisht in plaats van dat Sergio Perez voor Lewis Hamilton,” antwoordt Martin Brundle op de vraag van ‘Autosport’ wie volgens hem de belangrijkste rol in de titelstrijd kan spelen.

“Ik denk dat dit belangrijk kan zijn voor de titelstrijd. Tijdens één van de laatste twee races is het zomaar mogelijk dat Valtteri ergens wat punten afsnoept van Max. Ik zie Sergio geen punten afnemen van Lewis.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022