Ross Brawn: “F1 werkt volop aan een nieuwe F1-kalender voor 2020”

Volgens Ross Brawn wordt het puzzelen en zich aanpassen aan de veranderende situatie maar is de Formule 1 volop bezig om te bekijken hoe ze een nieuwe F1-kalender voor 2020 kan samenstellen.


“Ik denk dat nog niemand in zijn leven een situatie zoals deze heeft meegemaakt,” aldus Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, tegenover de officiële F1-website.

“Ik heb de financiële crisis meegemaakt, verschillende drama’s, maar niets was van die orde als wat we nu meemaken.”

De Forrmule 1 heeft volgens Brawn lessen getrokken uit de situatie in Australië en heeft snel gehandeld met betrekking tot de komende F1-races die geannuleerd werden. Nu is het volgens Brawn echter een kwestie van opnieuw een F1-kalender smaenstellen, al hangt dat grotendeels uiteraard ook af van hoe de situatie rond het coronavirus evolueert.

“We nemen nota van wat de situatie nu is en van wat we dit weekend geleerd hebben. We moeten realistisch zijn met betrekking tot wanneer we opnieuw kunnen beginnen racen, daar werken we momenteel aan.”

“We hebben plannen om het seizoen opnieuw op te bouwen en zoveel mogelijk races opnieuw een plaats op de kalender te geven. Ik denk dat men nu enig begrip moet tonen tegenover hoe we het seizoen gedurende de rest van het jaar opnieuw vorm kunnen geven,” besloot Brawn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021