Ross Brawn geen fan van vier pitstops

Volgens Ross Brawn, verantwoordelijke voor Mercedes GP Petronas F1 Team, zullen we komend seizoen races zien waar drie pitstops de norm zullen worden. En hij sluit niet uit dat er, naargelang de omstandigheden, vier stops zullen nodig zijn.
Na analyse van het nieuwe rubber van Pirelli, en de vaststelling dat de banden veel minder lang meegingen dan oorspronkelijk gedacht, werd er tijdens de pre-seizoenstesten druk gespeculeerd over de te volgen strategie tijdens de races. De mogelijkheid om slechts twee maal te stoppen voor vers rubber werd uitgesloten. Iedereen verwacht drie stops.

Maar sommige piloten blijven volhouden dat het wel eens naar vier stops zal gaan, iets waar Brawn niet echt in geloofd.

“Als je vier maal per race naar binnen moet komen, dan ben je als piloot waarschijnlijk een beetje te brutaal met je banden. Het zou dan heel moeilijk worden om de verloren tijd van die vierde pitstop goed te maken.”

En Brawn weet waarover hij spreekt. Als meester-strateeg in zijn jaren bij Ferrari, heeft hij meermaals bewezen over het nodige inzicht te beschikken wanneer het er op aan kwam om tijdens races de juiste beslissingen te nemen. Zo hielp hij Michael Schumacher in 2004 tijdens de GP van Frankrijk aan een schitterende overwinning door de gewaagde gok te nemen om vier maal te pitten.

Juist daarom sluit hij vier stops niet uit, “hoewel het er van af zal hangen op welk circuit we rijden en welke de omstandigheden van het moment zullen zijn. Je mag niet vergeten dat je piloten ook in de mogelijkheid moeten zijn om dan het heel hoge ritme aan te houden.”

Iets waar Brawn zeker niet van wakker zal moeten liggen…

Geschreven door Bart Termote
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print