Rijdersstaking in Australië?

Vettel deed afgelopen zaterdag een verassende uitspraak tegen de Mirror. Als de veiligheid in het gedrang komt, kan het goed zijn dat de piloten niet zullen racen.
Vettel doet zijn uitspraak naar aanleiding van de eerder geuite bezorgdheden over het gebruik van de beweegbare achtervleugel. Die leidt de aandacht en concentratie af van het racen, met alle mogelijke risico’s tot gevolg. Ook zou het systeem niet snel genoeg reageren als het terug in zijn oorspronkelijke positie moet terugvallen.

Normaal zet de vleugel zich terug naar een meer verticale positie als de piloot op de rem gaat staan, maar er is wel een vertraging vooraleer dat die helemaal terug op zijn plaats staat. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat er niet genoeg downforce wordt gegenereerd en het risico vergroot om uit de bocht te gaan.

Maar dat is niet de voornaamste bezorgdheid blijkbaar. Vettel zegt dat de vleugel onbeperkt gebruikt mag worden tijdens oefensessies en kwalificaties. Dat zorgt ervoor dat de snelheid waarmee je voorliggers gaat inhalen, ook hoger wordt. Vettel vreest dat er zich gelijkaardige incidenten zullen voordoen zoals die van Mark Webber vorig jaar in Valencia die de lucht in schoot toen hij tegen de wagen van Kovalainen aanreed.

“De meeste piloten zeggen dat het inderdaad een veiligheidsprobleem kan opleveren”, zegt de titelverdediger, “Het belangrijkste is dat we allemaal op dezelfde lijn staan. Als we allemaal akkoord zijn over dit, kunnen we sterk uit de hoek komen. We kunnen zeggen “OK, we gaan niet racen”, dat betekent nog niet dat we nu al beslist hebben om niet te racen. We proberen eerst een oplossing te vinden met de FIA.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:1:{s:9:”file_name”;s:35:”GEPA_full_8113_GEPA-02021199006.jpg”;}
Sebastian Vettel zegt dat het goed mogelijk is dat er zondag niet gereden zal worden als de veiligheid van de piloten in het gedrang komt.