“Vettel is geen Baby Schumi maar Baby Alonso”

Volgens voormalig F1-rijder David Coulthard is het niet Michael Schumacher waarmee Sebastian Vettel zo hard vergelijkbaar is. Op Fernando Alonso zou hij namelijk nog harder lijken.
We weten inmiddels allemaal al wel dat je Sebastian Vettel, loslopend op straat, maar best niet ‘Baby Schumi’ meer gaat noemen. De jongste wereldkampioen ooit is zijn bijnaam al zo beu als koude pap. Die aantekening op je postkaart kon je dan wel eens op je buik schrijven.

Het lijkt misschien wel een beetje pesten op school. Rijders gaan vergelijken en dan vervolgens hun namen gewoon uitwisselen. Misschien is het wel net niet meer op school dat zulke dingen hedendaags nog plaatsvinden.

Persoonlijk ben ik altijd een hevig supporter geweest van Michael Schumacher. Laat nu net zijn apart karakter daarvoor hebben weten te zorgen. Apart mag men het absoluut wel noemen. Bijzonder apart. Als je dan tegenwoordig Vettel ziet winnen en je hoort, vooral op de Duitse zenders, nog regelmatig de bijnaam ‘Baby Schumi’ vallen, dan krijg je ergens het gevoel dat Vettel in het verleden veel te danken had aan de zevenvoudig kampioen.

Dan verwacht je nog steeds dat beide heren een grote steun voor elkaar betekenen. Laat dat misverstand nu net een knelpunt voor de jonge Vettel zijn. Aan de top wil jij immers ook de eer volledig op eigen naam zien staan. Geen ‘Baby Schumi’ meer in 2011?

Als het aan David Coulthard ligt mogen we de link met Schumacher definitief over onze schouder werpen. Coulthard speelt vandaag haantje de voorste uit de klas. De Schot vergelijkt Vettel nu eerder met Fernando Alonso. In 2011 vervangt hij ‘Baby Schumi’ graag door ‘Baby Alonso’. Van een zeker niveau gesproken.

“Het mooie aan Vettel is dat hij niet arrogant is. Hij is zelfzeker en erg rustig. Michael was in het verleden vaak wel arrogant. Het zou me verbazen als Vettel in de toekomst nog hard zou veranderen. We zullen het snel te weten komen. Alonso laat dan weer verstaan dat men met hem niet moet spelen. Hij behaalde zijn doelstellingen en drukte op reset om aan nieuwe dingen te beginnen. Hem wist ik altijd te respecteren. Hij zal gewoon niet uit zichzelf problemen komen maken. Volgens mij lijkt Vettel gewoon harder op Alonso dan op Schumacher”, aldus David Coulthard, nog steeds in dienst bij BBC.

Ook ditmaal kun je de mening van Coulthard maar weer deels plaatsen. Tuurlijk gaat Vettel de komende vijf of tien seizoenen niet zichzelf blijven. Bent u nog die persoon van tien jaar geleden? Laat daar de druk van de wereldpers nog bijkomen. De druk van het team in mindere seizoenen. Incidenten en uitlatingen van en met supporters van rivalen. Elke kampioen wordt uiteindelijk een soort van Martin Brundle, in een erger geval Michael Schumacher.

Lachen voor de camera, zwoegen achter de schermen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}