HRT wil kilometers maken in Australië

Hispania wil in Australië vooral ervaring op doen met hun nieuwe wagen. Ze komen immers, net als vorig jaar, aan de start met een nog ongeteste wagen. Door problemen met de douane kon het Spaanse team geen ronde rijden met hun nieuwe bolide.

Vitantonio Liuzzi en Narain Karthikeyan zullen dus in Melbourne voor het eerst kennis maken met de F111. Beide rijders hebben er vertrouwen in dat ze een goede race zullen rijden. Het is enkel nog afwachten of hun verwachtingen worden ingelost.

“Ook al hebben we nog niet met deze wagen kunnen rijden toch ben ik er zeker van dat deze wagen een serieuze sprong voorwaarts zal zijn voor het team,” zegt Karthikeyan. “We moeten alleen nog wachten tot vrijdagmorgen om hem op het circuit te zetten.”

“Ik denk dat Albert Park een geweldige plaats is voor de shake-down van de F111, want zo veel vraagt het circuit niet. Voor ons zal het toch vooral een kwestie zijn van kilometers te maken en te focussen op de betrouwbaarheid. Als dat in orde is kunnen we ons toeleggen op de prestaties van de wagen. Ik denk dat we allebei de finish zullen halen en het een geruststellend weekend zal worden.”

Vorig jaar bereikte slechts één wagen van HRT de finish in Australië, wat toen het tweede weekend was op de kalender. Het team eindigde voorlaatste in het wk, net voor Virgin.

Liuzzi ziet het eerste weekend meer als een test voor HRT.

“Het zal moeilijk zijn om het gedrag van de wagen te voorspellen. We hebben immers nog geen kans gehad om hem op de baan te zetten. Ik denk dat we toch een hele vooruitgang hebben geboekt op de plaatsen waarop we ons geconcentreerd hebben. Hij zal beter zijn als die van vorig jaar.”

“Het doel van dit weekend is dat we weten waar we staan en dat we weten dat de nieuwe onderdelen werken. Als allebei de wagens over de streep komen met een behoorlijk gemiddelde kunnen we het weekend opvatten als geslaagd.”

“Hopelijk kan dit seizoen een opstap zijn naar een hoger niveau en een basis zijn voor de verdere toekomst.” besluit Liuzzi.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print