Ross Brawn heeft vertrouwen in nieuwe regels: “De achterpoortjes zijn gedicht, geen herhaling van Brawn GP”

F1
F1

Volgens Ross Brawn zullen de teams in de ingrijpende reglementswijzigingen geen geniale oplossingen vinden die als achterpoortje in het reglement kunnen beschouwd worden.

Ross Brawn lag destijds in 2009 zelf mee aan de basis van het uitbaten van een achterpoortje in het reglement, namelijk de dubbele diffuser waardoor hij met Brawn GP het F1-seizoen 2009 domineerde en beide wereldtitels vlot gewonnen werden.

Er wordt al enige tijd gevreesd dat één of meerdere teams ook in de ingrijpende reglementswijzigingen voor 2022 een achterpoortje zullen vinden maar volgens Brawn is die kans uitermate klein. Destijds moest Brawn proberen een achterpoortje te vinden, nu moet hij ze proberen tegengaan.

“Toen ik technisch directeur was gebeurde het soms dat een team met een bepaalde interpretatie van het reglement kwam,” vertelde Brawn tegenover ‘The New York Times’.

“Het was erg extreem wat toen gebeurde. Zoiets gebeurde niet iedere dag van de week.”

“Het anticiperen op achterpoortjes, of iedere mogelijke interpretatie, is zeer moeilijk,” geeft Brawn toe. “Maar het is zeker en vast onze bedoeling om eventuele problemen te voorzien en daar rond proberen te werken.”

“Ik ga niet zeggen dat we alle achterpoortjes gevonden hebben maar we zijn grondig doorheen de regels gegaan en hebben bekeken waar er opportuniteiten lagen.”

Wanneer Brawn vervolgens wordt gevraagd of er een team op de grid een equivalent van de dubbele diffuser kan bedenken antwoordt hij als volgt: “Ik denk het niet nee.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022