Ross Brawn: “Max Verstappen heeft getoond dat hij nog niet ‘volwassen’ is”

Volgens Ross Brawn heeft Max Verstappen tijdens het raceweekend in Mexico nogmaals getoond hoe jong hij is en dat het hem nog aan maturiteit ontbreekt.


“Max heeft enkele fouten gemaakt die hij erg duur heeft betaald,” zei Brawn in zijn terugblik op de GP van Mexico.

“Op zaterdag begon het met het negeren van de gele vlaggen na de crash van Bottas in Q3, waarna hij schaamteloos toegaf dat hij niet vertraagde.”

“Vervolgens kreeg hij een rode mist voor zijn ogen toen hij na de start in de tweede bocht in aanvaring kwam met Hamilton.”

“Om het vervolgens nog wat erger te maken volgde er ook nog een lekke band na zijn ietwat te optimistisch inhaalmanoeuvre op Bottas in het stadiongedeelte.”

Brawn geeft toe dat Verstappen nadien van op de laatste plaats een indrukwekkende inhaalrace reed richting de zesde plaats. Brawn meent echter dat Verstappen ook moet leren uit zijn fouten, een kritiek die Verstappen de voorbije jaren al vaker kreeg.

“Er zal weinig discussie zijn over zijn gedreven inhaalrace van de twintigste naar de zesde plaats, iets dat hij bovendien deed door een marathon van 66 ronden te rijden op een setje hard banden,” aldus Brawn.

“Verstappen toonde echter zijn echte leeftijd, of het gebrek aan ervaring dat hij heeft. Hij is nog steeds maar 22 jaar oud en er is nog voldoende ruimte voor verbetering.”

“Het belangrijkste is echter dat iemand leert uit zijn fouten, dat geldt wanneer je 50 jaar oud bent maar misschien nog net iets meer wanneer je 22 bent.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022