Ross Brawn na openingsrace: “Strijd Verstappen-Hamilton was het begin van een spannend F1-seizoen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Op de officiële website van de Formule 1 blikt Ross Brawn, algemeen directeur van de F1, terug op de openingsrace van het F1-seizoen 2021 en hij denkt dat de toon is gezet voor een spannend seizoen.

Brawn vindt het bemoedigend dat er weinig verschil was tussen Red Bull en Mercedes enerzijds en Verstappen en Hamilton anderzijds. De wedstrijd werd dan ook beslist door strategische keuzes en daar nam Mercedes uiteindelijk nipt de bovenhand door een iets agressievere aanpak.

“Zowel Verstappen als Hamilton waren waardige winnaars, maar uiteindelijk was het Hamilton die de betere race reed. Verstappen werd een beetje nerveus op het einde,” aldus Brawn.

“Maar vergis je niet, dit was een fantastische race, het soort waar de overwinning werd beslist op basis van de kleinste details.”

“De veranderingen in de regels tijdens de winter lijken het veld wat dichter bij elkaar te hebben gebracht. Nu de teams zich al vrij snel gaan richten op de wagen van volgend jaar kan het zijn dat er niemand echt een voorspong zal nemen en dat we een episch seizoen voor de boeg hebben.”

“Toen Verstappen Hamilton inhaalde kon hij niet lang genoeg in de buurt blijven om de ene aanval na de andere te doen omdat de banden oververhit raakten. Dat proberen we te verhelpen met de 2022-reglementen dus de toekomst is rooskleurig.”

Verder vindt de Brit ook dat Red Bull de juiste beslissing genomen heeft om Verstappen zijn plaats te laten afstaan. 

“Als Verstappen na een overtreding een voldoende voorsprong had genomen en de race had gewonnen zou dat een nare smaak hebben achtergelaten. We willen niet dat races op die manier gewonnen worden,” vertelt hij daarover.

Hopelijk kunnen we Ross Brawn gelijk geven en mogen we ons ook opmaken voor een spannende strijd tijdens de volgende race op het circuit van Imola waar op 18 april de GP van Emilia-Romagna plaatsvindt. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023