“Mercedes heeft nu al spijt van nieuw contract Valtteri Bottas”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

We zijn nog maar één race ver in het nieuwe F1-seizoen en nu al worden er door fans, journalisten en allerlei ‘experts’ conclusies getrokken. Vooral Valtteri Bottas lijkt opnieuw de nodige kritiek te krijgen.

Bottas liet voorafgaand aan het nieuwe F1-seizoen verstaan dat hij dit jaar meer dan ooit de strijd om de wereldtitel wil aangaan, de strijd met teamgenoot Lewis Hamilton uiteraard ook. Tijdens de GP van Bahrein werden de hoge verwachtingen echter niet ingelost, al kwam dat uiteraard ook deels door een problematische pitstop.

Volgens Marc Priestley, zelf voormalig mecanicien bij McLaren, zal Mercedes nog spijt hebben van de contractverlenging van Bottas, spijt dat ze niet voor George Russell of zelf Sergio Perez hebben gekozen.

Ik denk dat ze spijt zullen hebben. Indien Sergio Perez een sterkere tegenstander is dan Valtteri Bottas, indien dit een gevecht wordt tussen vier rijders, tussen twee teams, indien Perez zich mee vooraan in het gevecht kan mengen dan zullen ze echt spijt hebben.”

“Mercedes heeft steeds het voordeel van de twee snelste wagens op de grid te hebben gehad. Bottas zal er voor moeten zorgen dat hij mee vooraan meedoet,” besluit Priestley.

“Ze hebben echter geen tweede rijder die even snel is als de rijders vooraan. Ze hadden dat kunnen verkrijgen door voor Russell te gaan. Het probleem is echter dat Russell enorm ambitieus is en zijn dromen gaan verder dan de prestaties van Hamilton. Russell wil de volgende Britse autosportlegende zijn. Hij houdt er niet van om tegengehouden te worden.”

En net dat is de reden volgens Priestley dat Mercedes voor Bottas is gegaan, namelijk dat ze een intern gevecht absoluut willen vermijden. Twee rijders die elkaar het licht in elkaars ogen niet gunnen hebben ze met Hamilton en Rosberg al eens gehad en we weten allemaal hoe dat is afgelopen …

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022