Ross Brawn: “Yuki Tsunoda is de beste F1-rookie in jaren”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

We hebben dit jaar drie rookies in de Formule 1. Mick Schumacher, Nikita Mazepin en Yuki Tsunoda. Alledrie doen ze over zich spreken maar volgens sportief directeur Ross Brawn is Tsunoda met voorsprong de beste F1-rookie in jaren.

“Ik ben echt onder de indruk van Yuki Tsunoda,” vertelt Ross Brawn na de GP van Bahrein in zijn column voor de officiële F1-website.

“Ik ontmoette hem tijdens het raceweekend voor de eerste keer en hij heeft een indrukwekkend karakter. Hij is erg vermakelijk en zijn taalgebruik in de wagen is geweldig!”

“Hij heeft tijdens de race enkele indrukwekkende dingen getoond, wat erg bemoedigend is, zeker gezien het feit dat het nog maar zijn eerste F1-race was.”

Brawn stak vervolgens nog wat meer de loftrompet af over de kleine Japanner.

“Hij is de beste F1-rookie in jaren, in de raceklassen waarin hij actief was liet hij indrukwekkende dingen zien. Zijn promotie naar Red Bull lijkt een geweldige zet.”

“We kunnen ons allemaal de glorierijke dagen herinneren met volgepakte tribunes op het circuit van Suzuka, vol met gepassioneerde Japanse fans. Ik denk dat we dit opnieuw zullen zien, wat enorm opwindend is.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen