Sergio Perez bekent: “Ik was bijna uit de wagen gesprongen om op te geven”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Perez had zich zijn eerste race bij Red Bull Racing ongetwijfeld anders voorgesteld. De Mexicaan kreeg tijdens de formatieronde immers uit het niets technische problemen. Gelukkig voor Perez kon hij vervolgens vanuit de pitlane starten en uiteindelijk nog een ijzersterke inhaalrace rijden.

“Terwijl ik mijn banden aan het opwarmen was vielen plots al de systemen uit en het scheelde niet veel of ik was uit de wagen gesprongen,” blikt Sergio Perez terug op zijn incidentrijke eerste race voor Red Bull.

“Vervolgens luisterde ik naar mijn engineer Jonathan en zei ik ‘Oké, laat ons ervoor gaan!’, ook al moesten we uit de pitlane vertrekken en vielen we daardoor naar helemaal achteraan terug.”

Perez slaagde er van op de allerlaatste plaats alsnog in om na een sterke inhaalrace als vijfde over de finish te rijden. De prestatie van Perez onderstreept nogmaals hoe sterk de Red Bull RB16B presteerde.

“Het belangrijkste was de vele kilometers die we konden rijden want ik geraakte niet in Q3 en die rondjes zijn erg belangrijk voor onze progressie,” aldus Perez.

“De race maakte een enorm verschil voor onze vooruitgang, het was erg goed. Ik ben gewoon erg blij met de vele kilometers die we gereden hebben, alles gaat nu steeds beter, ronde voor ronde. Ik begrijp de wagen steeds beter. We moeten gewoon erg hard blijven werken.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022