Toto Wolff reageert op kritiek van Bottas: “Er was geen andere strategie mogelijk”

Daimler Media
Daimler Media

Opmerkelijke beelden kregen we te zien na afloop van de GP van Bahrein. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff snoerde Valtteri Bottas immers letterlijk de mond. Wolff begrijpt de frustraties en ontgoocheling bij Bottas maar is van mening dat zijn team geen andere strategie bij de Fin had kunnen hanteren.

“Er was geen specifieke strategie die mogelijk was,” aldus de motorsportbaas van Mercedes. “We probeerden immers ook met Valtteri een ‘undercut’ die de race voor hem had kunnen veranderen.”

Toto Wolff wijst echter ook Valtteri Bottas zelf met de vinger: “Waarop we niet gehoopt hadden was dat hij bij de start een positie verloor en dat hij vervolgens de twee rijders vooraan niet kon bijbenen.”

De motorsportbaas kijkt echter ook naar de fouten van het eigen team, een probleem tijdens een pitstop zorgde ervoor dat Bottas kostbare tijd verloor.

“De pitstop vond plaats om een undercut bij Max te doen, iets dat volgens mij succesvol had kunnen zijn indien we vooraan rechts geen probleem met de wheel gun hadden.”

“Geen idee welke andere strategie we hadden kunnen hanteren. Een eenstopper was zeker niet mogelijk. De medium band zou het niet tot de finish gehouden hebben en de harde band verloor heel wat performance. Er was geen andere mogelijkheid.”

Toto Wolff heeft echter wel begrip voor de ontgoocheling bij Bottas na een frustrerende race.

“Ik begrijp absoluut de frustratie wanneer je in de wagen zit en maar over beperkte informatie beschikt maar ik zeg je ‘ik denk niet dat we iets anders hadden kunnen doen’.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022