Ross Brawn: “Nico Hulkenberg kreeg bijna het racezitje van Lewis Hamilton bij Mercedes”

Ross Brawn heeft een ongelooflijk groot respect voor de manier waarop Nico Hulkenberg inviel bij Racing point. Volgens Brawn hoort Hulkenberg overduidelijk thuis in de Formule 1.


“Het ging sowieso een ongelooflijke fysieke uitdaging voor Nico Hulkenberg worden en ik weet niet hoeveel pijn het hem aan het einde van de race deed. Hij heeft het echter heel het weekend geweldig gedaan en dat voor iemand die eind vorig jaar aan de kant werd geschoven in de Formule 1,” vertelde Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, in zijn terugblik op de voorbije race.

Vervolgens deed Brawn een opmerkelijke onthulling. Brawn liet weten dat hij in de beginperiode van het Mercedes F1-team Nico Hulkenberg bijna onder contract had gelegd. Het had dus niet veel gescheeld of Nico Hulkenberg had in de dominante Mercedes F1-bolide gereden.

“Ik heb hem jaren geleden bijna onder contract gelegd, toen ik de leiding had bij Mercedes. Indien Lewis niet bij Mercedes had getekend dan was Nico de volgende keuze.”

“Ik heb altijd een enorm groot respect voor Nico als rijder gehad. Hij is een zeer sterke rijder die zeker en vast thuishoort in de Formule 1,” besloot Brawn.

De kans is echter klein dat we Nico Hulkenberg eind deze week nog in de Racing point F1-bolide zullen zien. De kans is immers groot dat Sergio Perez dan terugkeert. Hulkenberg liet de voorbije dagen wel al verstaan dat hij in gesprek is met verschillende partijen over een mogelijk definitieve F1-comeback.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print